on yleensä konesaumattu rivipeltikatto, jota konesaumakatoksi myös kutsutaan. Konesaumakatossa peltirivit on saumattu toisiinsa vesitiiviisti erityisellä saumauskoneella. Sauma on aina kaksinkertainen eli tuplasauma.
Konesaumattu peltikatto on yksi kestävimmistä, se on helppohoitoinen ja monenlaisiin rakennuksiin sopiva.
Saumatun peltikaton paras ominaisuus lienee se, ettei siihen tarvitse tehdä yhtäkään reikää pellin läpi. Peltirivit kiinnittyvät kattoruoteisiin kiinnikkeillä, jotka jäävät rivien välisen sauman sisään. Kaikki läpiviennit kuten savupiipun juuri ja ilmastointikartiot saadaan saumattua yhtenäiseksi muun kattopellin kanssa.
Kattosillat ja tikkaat sekä lumiesteet saadaan kiinnitettyä katon pystysaumoihin, katetta rikkomatta.

Peltikatteissa on runsaasti valinnanvaraa sekä pinnoite- ja värivalikoiman että erilaisten profiilien suhteen. Materiaaleja ovat mm. sinkityt ja tehdasmaalatut/pinnoitetut teräspellit, kupari, alumiini ja ruostumaton teräs.

Kattoremontin hintaan
vaikuttaa moni tekijä mm.
– materiaali
– katon kaltevuus, jyrkempi kalliimpi
– läpivientien määrä
– kuistit, jalkarännit, lipat, jiirit yms.
Siksi hinnoittelu ei tapahdu neliöhinnaston mukaan, vaan tulemme aina paikan päälle katsomaan ja arvioimaan
juuri sinun kattosi tarpeet.  Kartoituksen jälkeen annamme teille tarjouksen, joka pitää.
Lisäksi käytössä on lukkosaumakatteita, josta käytetään nimitystä Classic- katto. Tämä muistuttaa ulkonäöltään konesaumakatetta, mutta sitä se ei ole!
Suurin ero konesauma- ja lukkosaumakatteella on, että lukkosaumakatteessa rivi- ja läpivientien saumoja ei suljeta kaksinkertaisin tiivistetyin saumoin kuten tehdään konesaumakatteissa. Näin ollen lukkosaumakatteiden saumoista ei tule täysin vesitiiviitä.
Siksi me suosimme konesaumakattoa sen vesitiiviyden vuoksi.